Negyedmillió forintot zsaroltak ki diáktársai egy budai középiskolásból

Még az előző évben indítottak eljárást három fiatal fiú ellen, akik zsarolással, fenyegetéssel szinte élősködtek egy középiskolás fiún. Most történt végre vádemelés az ügyben.

A 16 és 17 éves diákok azt állították az áldozatnak, hogy van róla egy fényképük, amin dohányzik. Ha fizet 5 ezer forintot, akkor a képet nem mutatják meg a szüleinek. A fiú inkább fizetett, amitől persze a zsarolás nem maradt abba, sőt, ekkor kaptak igazán vérszemet. Amikor már 150 ezer forintnál, illetve ezzel egyenértékű műszaki cikknél jártak, a fiúk még további majdnem 100.000 forintot szereztek – átveréssel.

A zsarolók ugyanis létrehoztak egy kamu Facebook profilt, egy nem létező személyt, aki felajánlotta az áldozatnak segítségét, és egy bizonyos összegért cserébe vállalta, hogy megszabadítja a fiút a zsarolóktól. A fiú még itt sem kapott észbe, és remélte, hogy örökre megszabadulhat a zsarolóitól, ezért inkább fizetett. Decemberben jutott el a rendőrségig az ügy, a vádemelésig pedig nemrég. A fiúkat zsarolással, illetve súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja az ügyészség, és felfüggesztett börtönt kért.

Az ügyészség közleményében a szülőktől azt kérik, hogy “fokozottan kísérjék figyelemmel kiskorú gyermekeik közösségi oldalakon való jelenlétét”.

Forrás: Ügyészség