Így lett a tetovált bűnözőből tisztes családapa

Bryon Widner egykor büszke tagja volt az egyik legerőszakosabb neonáci csoportnak. Egész testét, köztük arcát is teletetováltatta, erőszakos bűncselekményeket követett el, majd a vallás segítségével megváltozott, és családot alapított. Épp azoktól kapott segítséget a változáshoz, akiktől soha nem gondolta volna.

Widner depressziós lett és az öngyilkosság szélén állt, elege lett a szkinhed életmódból. Ekkor találkozott Julie-val. 2006-ban nősült meg, megállapodott, családot alapított. Kilépett a bandából, mert választásra kényszerítették, hogy elsőszülött gyermekét akarja, vagy a tagságot. Widner a családot választotta, és innentől kezdve évekig űrte a banda fenyegetéseit. Widner és felesége azonban kiztartottak vallásuk mellett, és sikerült elköltözniük a környékről.

Hiába tett azonban a lelkében és az életében rendet a férfi, folyamatosan szembesült tetoválásai hatásaival. Ezért úgy döntött, legalább az arcáról és más látható helyekről eltünteti az olyan szavakat, mint gyűlölet, és a náci emblémákat. Ehhez azonban anyagi segítségre volt szükségük, ezért Widner felesége, Julie felvette a kapcsolatot egy a nenonácik ellen küzdő csoporttal, és azoktól  kért segítséget, akiket férje korábban ki akart irtani.

A csoport annak ellenére segített a családnak, hogy jól tudták: vannak neonácik, akik csak akkor fordulnak hozzájuk azzal, hogy “megváltoztak”, amikor bajban vannak, hitegetik őket, megtanulják a megfelelő szavakat kimondani, aztán mennek is vissza a gyűlölet világába. Widnerről mindenki tudta, hogy ő volt a neonácik pittbullja, a legagreszívebb, legkitartóbb, legsötétebb alak a csoportból. Néhány hét után azonban Widner be tudta bizonyítani, hogy tényleg megváltozott. A férfi 25 kezelésen esett túl másfél év alatt, és egészen megváltozott a kinézete.

Forrás: Dailymail