Négyesiker apának születtek négyesikrei Debrecenben

Megvolt rá az esély, hogy a három ikertestvérrel büszkélkedő apuka ikreket nemz, de hogy ugyanúgy négyesikreket, és azok ugyanott szülessenek meg, ahol annak idején ő is…. És itt még nincs vége a hasonlóságoknak.

Tegnap délelőtt négyesikrek születtek a debreceni kórházban. A másfél és két kilós babák  – Boglárka, Flóra, Jázmin és István – büszke apukája ugyanebben a kórházban született meg, szintén egy négyes ikerpár tagjaként harminc évvel ezelőtt. István gyermekei is teljesen természetes úton fogantak, az anyuka nem járt mesterséges megtermékenyítésre – az orvosok azért is tartják érdekesnek ezt az esetet, mert eddig úgy tudták, az ikerterhesség az anyával és nem az apával öröklődik.  István az első élő példa, hogy az apa genetikája is közrejátszhat az ilyen típusú terhesség kialakulásában. Magyarországon kb. minden 500.000 szülésre jut egy négyesiker.

Külön érdekesség az is, hogy nemcsak az stimmel, hogy az édesapa egy négyesiker egyik tagjaként látott napvilágot ezelőtt 30 évvel, de az is, hogy az apukának a három ikertestvére  lány – tehát ő egyedül a fiú.  Ahogy most István fiának, neki is három lánytestvére van.

Maga a terhesség nem volt egyszerű, hiszen az anyukának négy gyereket kellett kihordania, 11 hetet kórházban is töltött, de sikerült kitartani a 34. hétig. A császármetszés megtörtént, a babák és az anyuka is jól vannak, szoros megfigyelés alatt, és ha minden így megy tovább, karácsonyra biztos, hogy otthon lesznek. Boglárka, Flóra, Jázmin és István mindannyian egészségesek, súlyuk 1500 és 1900 gramm között van.

DehirNégyes ikrek születtek Debrecenben

Forrás: Bors | Dehir.hu