590 kilóról akarják 80 kilósra fogyasztani a világ legkövérebb emberét

A világ legkövérebb emberének személye folyamatosan változik, hiszen vagy lefogynak orvosi segítséggel, vagy annak hiányában korán éri őket a vég – az eddigi rekorder, az 560 kilós Manuel Uribe két éve elhunyt. A jelenlegi csúcstartó a 23 éves  Juan Pedro Franco, aki írd és mondd 590 kilót nyom.

Már az is gondot okozott, hogy ipari mérleggel  egyáltalán meg tudják mérni a férfi súlyát. Végül azt találták ki, hogy egy teherautó hajtott rá a mérlegre, benne a hat éve ágyából kimozdulni sem tudó Francóval, majd levonták a jármű súlyát.

A mexikói Guadalajarában található Gastric Bypass klinika vezetője szerint egyéves orvosi kezelésre van szükség ahhoz, hogy a férfit lefogyasszák a normális 80 és 90 kiló közötti súlyra. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, már  most átszállították a közép-mexikói Aguascalientesből a klinikára  – de ehhez is külön erre a célra kialakított furgonra volt szükség.

Francót megvizsgálták a kórházban, kiderült, hogy pajzsmirigybeteg, cukorbetegsége van, és persze kórosan elhízott. Ahhoz, hogy egyáltalán meg lehessen operálni, előbb fogynia kell 40 kilót legalább.

Forrás: Metro