Először megfertőzték, majd még durván meg is alázták Jenny-t egy magyar kórházban

Egy fiatal dunántúli nő, Jenny pajzsmirigyproblémákkal küzdött, és meghízott. Miután rendeződött  szervezet működése, 45 kilót sikerült fogynia, ám felesleges bőr bőven maradt a testén. Egy Fejér megyei kórházban várt az esztétikai korrekciós műtétjére, amit valaki nagyon elrontott: kétféle baktériummal is megfertőzték a műtét közben.

Jennyt két éve műtötték meg, lett egy jókora vágás a hasán, de úgy tűnt, minden rendben van, és néhány nappal az operáció után haza is engedték. Otthon azonban piros foltok kezdtek megjelenni a seb körül,  a lány pedig rosszul lett. A seb elgennyesedett, a kórházban pedig kiderült, hogy a műtét során kétféle veszélyes baktérium is megfertőzte Jenny szervezetét. Az orvosok próbálták kipucolni a sebet, elkezdték a kezelést, de nagyon megalázó módon bántak a lánnyal. Mikor a sebét tisztították, olyan kedves dolgokat mondtak neki, hogy “Dögledék van benned, dögszagod van!”, illetve azt is közölték vele, hogy jobb, ha sétál, mert különben meghal – az orvosa egyébként tényleg attól is tartott. A lány hasán lévő vágás két helyen is szétnyílt, két hét kórház után még három hónapig járt a háziorvosához, mire sikerült úgy-ahogy helyretenni a sebet.

Jenny orvosa nem akart elismerni semmiféle felelősséget. A lány azonban megvizsgáltatta magát egy budapesti kórházban, és az ÁNTSZ-hez is fordult, mindkét helyen őt igazolták. Mivel papírjai voltak arról, hogy az orvos hibázott, Jenny perre akarta vinni az ügyet, de ahogy az orvosok ilyenkor szoktak, összezártak. A hasán lévő sebbel Jenny továbbra is küszködik, újra kéne műteni, de ezt senki sem meri vállalni.

Forrás: Bors