Fához kötve árulták az anyjától elszakított kis orángutánt

Nem elég, hogy élőhelyünket folyamatosan pusztítjuk, ami miatt az orángutánok száma vészesen csökken, még évente többszáz kis orángutánbébit lopnak el az anyjuk mellől az állatkereskedők.

A kicsiket elszakítják családjuktól, élőhelyüktől, és egy ketrecbe zárva háziállatnak árulják őket.

orangutan-3

Van, aki előre leadja a megrendelést, az orvvadászok pedig bemennek a sűrűbe egy kölyökért, ami talán megfelelő lesz a vevőnek. Az anyát, aki nem hagyja, hogy kicsinyét elvegyék tőle, megölik.

orangutan-8

Nemrég Borneó szigetén találtak bizonyítékot erre az embertelen szokásra: egy kis orángutánt kötöztek egy fához a falusiak, és úgy árulták. Szerencsére  szólt valaki az állatvédőknek, akik biztonságos helyre vitték a megviselt kölyköt.

orangutan-4

Rawinak nevezték el, és hetekig ápolták, mert annyira le volt gyengülve, és olyan sok seb borította. Az állatvédők végül egy olyan óvóhelyre vitték, ahol biztonságban felcseperedhet fajtársai között.

orangutan-6

Olyan könnyedén vesszük az orángutánok sorsát, talán azért, mert látjuk őket az állatkertekben is, akkor biztosan van még belőlük elég a természetben. Nos, nincs. Mára kifejezetten súlyosan veszélyeztetett állatoknak számítanak, ha továbbra is felgyújtják az élőhelyüket, kivágják a fákat, a kölyköket pedig eladják, néhány évtized múlva az orángutánnak nyoma sem marad.

Forrás: Érdekesvilág