Íme a falu, ahol mindenki ebben a 14 emeletes házban lakik

Normális esetben a falvak lakóinak, még ha kicsi is a település, van saját háza, hozzá tartozó kis földdel. De nem Whittierben, ahol a falut egyetlen nagy ház alkotja.

A Legfurcsább Alaszkai Település cím birtoklója, a kis falu fenyőerdőkkel borított hegyek közt fekszik, de mindenki a 14 emeletes Begich toronyban kapott lakást. 220 ember él az épületben, ahol oda kell figyelni a fűtésre és a világításra, mert hat hónapig esik a hó, aztán a következő hat hónapban meg az eső.

14200916_19103bf9f54d58616e4b775e55a689a6_wm

Talán ezért is találták ki, hogy egy épületben legyen mindenki lakása, és a bolt, az orvosi rendelő, az önkormányzati hivatal, a posta, az ovi, az iskola, és minden, amire csak szükség lehet. Ha valamiért mégis ki kell menni egy másik épületbe, oda alagút vezet. A település egyébként korábban csak hajóval vagy vonattal volt megközelíthető, de már van alagút az autósok számára is.

background

Maga a torony eredetileg katonai bázis volt még akkor, amikor a japánok Pearl Harbornál megtámadták az Egyesült Államokat, de a hidegháborús évektől kezdve teljesen feleslegessé vált. Eredetileg két épület állt egymás mellett, de a Buckner nevezetűt nem lehet használni, annyira tele van azbeszttel.

Forrás: Index, CNN