Videó: Fény derült Pompeii hálószobatitkaira

Bordélyházak, szexualitással kapcsolatos rajzok és festmények már az ókorban is léteztek, nemrég pedig Pompeii falain találtak meglehetősen részletgazdag erotikus festményeket.

Időszámításunk előtt 79-ben elpusztult ugyan a város, de a romok alatt különböző modern vizsgálóeszközökkel még mindig felfedeznek új és új emlékeket, régészeti leleteket. A ház, amire rátaláltak, valószínűleg az akkori piros lámpás negyedben található, jól menő luxusbordély volt, ahol gazdag üzletemberek vagy politikusok fordultak meg.

A kutatók szerint a festményeken a prostituáltak szolgáltatásait ábrázolták, reklámozták. Nemcsak örömlányok dolgoztak a bordélyban, hanem fiatal férfiak is, akik mindkét nemnek kínálták magukat. Akkoriban egyébként még a házas férfiak is nyugodtan járhattak prostikhoz, amíg valaki más feleségét nem kezdték el megkörnyékezni, míg a házas nők nem léphettek kapcsolatba más férfiakkal.

Bár Pompeii romjai között történelmielg nem a régi bordély a legérdekesebb, a turisták közül mégis ezt látogatják a legtöbben.

Forrás: Dailymail