A Télapó karjaiban halt meg egy 5 éves kisfiú

Decemberben a legtöbb pocakos, idős férfi Mikulásnak áll, egyik megrendelést tudja le a másik után. A 60 éves Eric Schmitt-Matzen évente 80 fellépést vállal, így néha már unja is a dolgot – de a legutóbbi esetre biztos, hogy örökre emlékezni fog.

Ericet egy kórházba hívták el Tenessee-be, ahol egy haldokló 5 éves kisfiú azt kérte, hogy találkozhasson a Mikulással. A férfit a megtört anya egy ajándékkal a kezében fogadta, amit Télapóként át kellett adnia a kisfiúnak. Eric összeszedte magát, és eljátszotta a Mikulás szerepét, úgy is, hogy egyértelműen látszott, a fiúcska bármelyik pillanatban meghalhat.

Eric ezzel a szöveggel lépett be: “Mit hallok, kihagyod a karácsonyt? Nem hagyhatod ki, hiszen te vagy a legjobb manóm!” A kisfiú erre azt kérdezte:  “Tényleg?” Eric azt felelte, hogy persze, és odaadta az ajándékot, amitől a gyerek arcát hatalmas mosoly derítette fel. A fiú azonban ezt mondta: “Azt mondják, meg fogok halni. Honnan fogom tudni, hogy odaértem, ahová indultam?” Eric így felelt: “Ha odaérsz, mondd, hogy te vagy a Télapó első számú manója, és beengednek”. “Tényleg?” – kérdezte a fiú. “Bizony ám!” –válaszolta a férfi. A gyerkőc még utoljára megölelte a Télapót, majd azt kérdezte: “Télapó, tudsz rajtam segíteni?” Ezek után lehanyatlott, és meghalt. Kintről látták, mi történt, az anyuka sikítva rohant be, hogy ne még! Eric átadta neki a karjaiban fekvő fiút, és elhagyta a szobát.

A férfi hazáig zokogott, és elhatározta, soha többet nem bújik a piros ruhába. Aztán mégis felvette, mert a gyerekek öröme és mosolya erőt ad a folytatáshoz.

Forrás: Knoxnews