Az egész ország összefogott Alexért: Több, mint 2 millió forintos ajándékot kap karácsonyra a kisfiú és családja

A 8 éves kisfiú, aki semmi mást nem kért a Jézuskától karácsonyra, csak meleget az otthonába, hogy nem fájjanak a hidegtől a csontjai, és egy kis élelmet, hogy ne éhezzen, most annyi ajándékot fog kapni, amiről álmodni sem mert. 

Az egész országot megmozgatta Alex, aki megható, Jézuskának írt levelében mesélt családja kétségbeejtő sorsáról. A családot támogató Epres-Madarász Éva színész mesélt a Lemon.hu-nak a jelenlegi fejleményekről és arról, miért nem tudnak Alexék kimozdulni otthonról.

“Több, mint 2 millió forint gyűlt össze az Ampók Alapítvány Alex számára fenntartott alszámláján, a tárgyi adományok pedig folyamatosan érkeznek. Eddig több, mint 60 csomag, könyv, élelmiszer és játék vár arra, hogy Alexék családjához juttassuk. A pénzből kifizetjük a család eddig felgyűlt tartozásait, és hosszú távon szeretnénk segíteni őket. A gyűjtés jövő héten véget ér, mi pedig házhoz visszük az ajándékokat.”

Alexék ajándékainak egy része

Alexék ajándékainak egy része

Éváékat sokan meggyanúsították azzal, hogy Alex és a levél nem is létezik

A fennmaradó tárgyi adományokat Éváék csapata a család lakhelyén osztja szét a rászoruló gyerekek között a helyi Családvédelmi Szolgálattal együtt. Valószínűleg 15 olyan családnak tudnak élelmiszert, tűzifát, játékot vinni, ahol a Jézuska egyik évben sem hoz egyébként semmit. Minden jó szándékuk ellenére Éváékat sokan meggyanúsították azzal, hogy Alex és a levél nem is létezik.

Epres-Madarász Éva színész

Epres-Madarász Éva

“Többen is kétségbe vonták a levél valódiságát, pedig hat éve napi kapcsolatban vagyok a családdal, pontosan tudom, a hat gyerek közül melyik milyen lelkületű, és azt is, hogy a levelet maga Alex írta. Az anyukája nekem küldte el, én pedig a Facebookon egy barátom, Bruckner Zoltán segítségével osztottam meg, a cél egyébként egyedül az volt, hogy újra gyűjtsünk Alexéknek valamit. Zoltán ismerősei közül került ki a történet ekkora nyilvánosság elé, és nyilvánvalóvá lett, hogy sokan nagyon rossz tapasztalatokkal rendelkeznek az alapítványokkal kapcsolatban. Miközben Zoli – a Primus Capital nevű befektetési alap alapító-vezetője (a szerk.) – befektető, jómagam színész vagyok, tehát ha nem is élünk luxusban, de nincs szükségünk arra, hogy kitaláljunk egy ilyen levelet, és így pénzt gyűjtsünk. Még a feltételezést is visszautasítjuk.”

Sajnos az is igaz, hogy sok támadás éri a családot

Éva az Alexék családját érő támadások hírét is megerősítette. Azt mesélte, a gyerekek pár napja azért nem tudnak kimenni otthonról, mert ha kiteszik a lábukat, azonnal beszól nekik valaki. Azt nem tudni, hogy derült fény arra a településen, hogy Alexék pontosan kicsodák, hiszen a támogató csapat kifejezetten óvja őket, és nem adja meg sem a lakhelyüket, sem olyan adatot, ami alapján Alexékre rá lehetne találni.

“Kapunk olyan üzeneteket, amelyekben az emberek a környékükön élő, Alex keresztnevű gyerekeket vizsgálgatják, és azt próbálják kideríteni, ő-e “az a bizonyos” Alex. Mi közben rendszeresen beszélgetünk a családdal, hiszen segítenünk kell nekik elfogadni az adományokat, és megóvni őket attól, ami a hirtelen túltámogatott családokkal történik, ha reflektorfénybe kerülnek.”

Bármennyire hihetetlen, elképesztően sok Alex él még az országban

Éva és csapata Madárka Egyesület néven létrehozott egy egyesületet, amely jelenleg bejegyzés alatt van. A cél az, hogy minél több nehéz sorsú gyermeknek segítsenek.

“A Madárka Egyesületet Alex levelétől függetlenül kezdtük szervezni, mivel rengeteg segítséget kérő üzenetet, levelet kapunk. Szegény családoknak, egyedülálló édesanyáknak gyűjtünk a gyerekek taníttatására, munkalehetőségekre, az életkörülményeik javítására. Eddig 60-70 levelet kaptunk, mi pedig minden esetben felvesszük a kapcsolatot a helyi védőnővel vagy családsegítő szolgálattal, és ellenőrizzük, valóban jó helyre kerülnek-e az adományok. Nagyon szeretnénk összekötni az adományozókat a rászoruló családokkal is, főleg akkor, ha egy településen élnek – a személyes kötődéssel nem arctalan adományok érkeznének, és a támogatás biztossá válna. Alexék családját férjemmel – Epres Attila színész (a szerk.)– már hat éve támogatom, és amikor a levél nyilvánosságra került, tudtuk, hogy muszáj beállnunk az ügy mögé, fel kell vállalnunk minden támadás ellenére, hogy a levél igaz, és hogy baromi sok Alex él még az országban.”

Ha lemaradtál Alex szívhez szóló leveléről, itt elolvashatod:

jezuska2