Farkasharapás elleni mellényt kapnak a kutyák Finnországban – Különleges anyaggal töltik fel őket

Golyóálló mellényről már hallottunk, de farkasharapásálló mellényről még soha. Pedig Finnországban nagy szükségük van rá a kutyáknak – éppen ezért fejlesztettek számukra egy különleges anyaggal töltött védőruhát, amitől egész biztosan elmegy a farkasok kedve a támadástól.

Egy kelet-finnországi város, Nurmes kutyái folyamatosan szenvednek a farkastámadásoktól. Mivel  a legtöbb farkas erősebb és nagyobb a kutyánál, komoly sebeket okozhatnak és a kutyák halálát is gyakran okozzák. A szürke farkast nem lehet bántani, mert védett, és csak 250 egyedük él már arrafelé. Így nem marad más választás,  a kutyákat kell valahogy felkészíteni a harcra.

koiran-suojaliivi-jussi-aro-mantyharju-04122014

Olyan különleges mellényt terveztek nekik, ami chilivel töltött patronokkal van tele. Ha a farkas beleharap, orra-szája tele lesz a csípős anyaggal, meghátrál, és esze ágában sincs tovább támadni, amíg ki nem heveri a chilis élményt.

A mellényt a senkinek sem ártó farkasvédelmi eszközökkel régóta foglalkozó Jussi Aro-nak köszönhetjük, reményei szerint sokkal kevesebb kutya hal majd meg a térségben – 2016-ban 32 állat pusztult el farkas miatt – , és a környéken élők, akik a kutyáikat és a gyerekeiket sem merik kiengedni, talán kicsit nyugodtabbak lesznek.

Forrás: NG, YLE