Fotók: Így néz ki az egykori drogfüggő lány négy évvel a leszokás után

A 26 éves Dejah Hall metamfetamin- és heroinfüggő volt, egészen négy évvel ezelőttig. Az átváltozása elképesztően látványos.

Dejah még csak 17 éves volt, amikor függővé vált a fájdalomcsillapítóktól. A stressz és az otthoni bajok miatt menekült a gyógyszeres  álomvilágba, és ott ragadt.

Minden nap hat pirulát kapott be egészen húszéves koráig. Akkor elment egy elvonókúrára, de egy közeli ismerőse halála miatt kihagyott három teljes napot, és kirakták a klinikáról. Dejah úgy volt vele, hogy elboldogul egyedül is a leszokással, de olyan borzasztó fizikai elvonási tünetei voltak, hogy állandóan hányt, rosszul volt, mozdulni is alig bírt.

de2012

Dejah 2012-ben | Fotó: Facebook

Ekkor egy “barátja” tanácsolta neki a heroint. Először csak elszívta, aztán már injekciózta is a szert. Innentől kezdve másra sem bírt gondolni, mint a heroinmámor zsibbasztó örömére, és semmi más nem érdekelte. Úgy érezte, legyőzhetetlen, és abból sem lehet baja, hogy kis tételekben drogot árul. 2012 decemberéig metamfetamint és heroint is használt egyszerre, 43 kilóra fogyott, borzasztóan nézett ki, de ő szexinek érezte magát, és nem érdekelte nagyjából semmi, a családja sem.

2012: a sorsfordító találkozás a nagypapával

2012: a sorsfordító találkozás a nagypapával | Fotó: Facebook

Dejah életében akkor jött el a fordulópont, amikor meglátogatta haldokló nagyapját. Megölelte, elmondta neki, mennyire szereti, és bizonygatta, hogy jól van. Erre nagyapja a kerekesszékből csak annyit mondott, hogy fáj neki ilyennek látni az unokáját.

Dejah ma

Dejah ma | Fotó: Facebook

Dejah ekkor bement a fürdőszobába sírni, belenézett a tükörbe, és ahogy ő fogalmazott: “meglátta a szörnyet, akivé vált”. Imádkozott Istenhez, hogy segítsen neki, elhatározta, hogy megváltozik, de még aznap elkapták és letartóztatták drogbirtoklás miatt.

de3

Fotó: Facebook

Két hét múlva, pont aznap, amikor megtudta, hogy börtönbe kell mennie, meghalt a nagyapja is. A lány a börtönben már nem drogozott, sikerült teljesen leállnia, kiszabadult, új életet kezdett, és született egy gyermeke is.

13939481_844873155642830_2589464400198356529_n

Fotó: Facebook

Forrás: Dailymail, Facebook