Ennek a 38 éves nőnek az életét mentette meg egy Facebook poszt

A 38 éves brit nő, Becky Hamer talált egy kis gödröcskét a mellén, el is ment vele orvoshoz, de ott azt mondták neki, valószínűleg csak egy kis eltérés, semmi baja. Pedig volt baja, nem is kicsit súlyos – és erre egy Facebook bejegyzésből jött rá.

becky

Beckynek az volt a szerencséje, hogy a közösségi oldalon rátalált az ausztrál Kylie Armstrong tavalyi bejegyzésére, amiben Kylie fényképpel illusztrálva mutatta meg, milyen furcsa tünetei is lehetnek a mellráknak. Mikor Becky meglátta a bejegyzéshez készült fotót, rájött, hogy az ő gödröcskéi sajnos nagyon is hasonlítanak. A nő úgy nyilatkozott, hogy ha nem olvassa korábban azt a bejegyzést, akkor az orvostól a legnagyobb nyugalommal megy haza, és elfelejti az egészet. Így azonban megijedt, hogy ő is rákos lehet, és újra elment, hogy megvizsgálják – és kiderült, hogy mellrákja van. Mivel korai stádiumban fedezték fel a daganatot, a kezelés sikeresnek bizonyult.

Kylie fényképe az apró kis gödröcskékről

Kylie fényképe az apró kis gödröcskékről

Nem Becky az egyetlen nő, aki a bátor Kylie Armstrongnak köszönheti a rák korai felismerését. A Huddersfield Daily Examiner újság szerint csak Nagy-Britanniában tíz ilyen nő van, nem is beszélve azokról a más országokban élő nőkről, akik időben elmentek orvoshoz a gödröcskéikkel, ami egyébként a mellrák egy korai, nem tipikus jele.

Bármilyen elváltozást veszünk észre a mellünkön, forduljunk vele orvoshoz, ahol ultrahangos vagy mammográfiai vizsgálattal kiderítik, van-e bajunk!

Forrás: 24