Ezért látod a szomszéd nőjét mindig szebbnek – Videó

A szomszéd fűje mindig zöldebb? Hát persze, mert a szomszéd foglalkozik a pázsittal, és gondját viseli annak: rendszeresen öntözi, a szabadidejének nagy részét a fű ápolásával tölti, valamit valamiért alapon. Ugyanez érvényes az emberi kapcsolatokra is.

Kívülről nézve mindig a többiek kapcsolata a tökéletes, a tied pedig nem, hiszen kívülállóként csak azt látod, amit bárki más is láthat: mosolygós fotók a Facebookon, már megint egy családi nyaralás pálmafákkal a háttérben, neked meg csak csorog a nyálad, és irigykedsz. Mindeközben nem látod, ami a háttérben van, mert senki sem teregeti ki a szennyesét (persze tisztelet a kivételnek). A szomszéd fűje mindig zöldebb – vagy mégsem?

Hát nem. Mert csak a te szemszögedből az, közelről már korántsem az. Ez pont olyan, mikor egy cég új alkalmazottat keres, akit be is hívnak állásinterjúra, elbeszélgetnek vele, de ő meg hülye lenne elmesélni, hogy ő nem más, mint egy játékszenvedéllyel küszködő lúzer, menedzsernek egyáltalán nem való, de ha megmondaná az igazat, akkor tutira nem kapná meg az állást. Ha valakinek csak a jó oldalát látjuk, magától értetődik, hogy azt hisszük, ő egy zseni, mi meg csak elbújhatunk mellette.

Ha szétnézünk a saját házunk táján, és az jut eszünkbe, hogy nekünk egy jobb férj, egy jobb kapcsolat dukál, mindössze egy klikk az egész a társkereső portálon, és lábaink előtt hever a világ, na, akkor bizony hidegzuhanyként ér majd minket, mikor két szék közül a földre esünk majd.

Egy olyan lakásba senki sem fektet bele, ami nem az övé, pláne, ha hamarosan ki is kell onnan költöznie. Ugyanígy ha csak fél lábbal vagyunk benne egy kapcsolatban, és fél lábbal már kifelé megyünk onnan, akkor ne csodálkozzunk, ha a végén hoppon maradunk. Néha csak rá kellene jönnünk arra, hogy igenis az a kapcsolat a jó nekünk, amiben épp vagyunk, csak egy kis időt kellene belefektetnünk, egy kis törődést, és máris jobban éreznénk magunkat – nem csak mi, hanem a társunk is. Nem mindig a másikat kell okolni, ha gond van. Na persze, ha mind a ketten kifelé tartanak a kapcsolatból, ahelyett, hogy egymással foglalkoznának, akkor ne csodálkozzunk, ha majd rájövünk, hogy bizony a szomszéd kertje is ugyanolyan zöld, mint amilyen a miénk volt, csak a saját kerítésünk mögül ezt nem vettük észre annak idején. De akkor már régen késő lesz.

Forrás: Huffington Post