Íme a hölgy, akit a világ legrondább nőjének tartottak, mert túl vékony volt a dereka

A testmódosítás nem mai divat: Émilie Marie Bouchau az 1890-es években elkezdte már, és fűzővel 35-40 centis derekat készített magának. Mivel az akkori szokásokkal ellentétben haja és szoknyája is rövid volt, a színésznőt sokan a világ legrondább nőjének kiáltották ki.

Akkoriban az összes nő – és sok férfi is! – fűzőt hordott, vállalva a légzési, emésztési nehézségeket, az acél és halcsont okozta mély sebeket, de senki sem vitte annyira túlzásba, mint Émilie.

h12

Az algériai születésű Émilie Marie énekesnőként és színésznőként tündökölt, tehetségével kiérdemelte a Sarkcsillag becenevet. Csak a kinézetén nem tudtak felülemelkedni. Dereka félelmetesen vékony volt, szoknyája illetlen, szeme füstösre festett. Ez már a párizsiaknak is sok volt, pedig Émilie már 17 éves korától ott lakott és kezdetben egy kávézóban énekelt, hogy eltartsa magát (családjától elszökött).

h78

Később már egyre ismertebb lett, főleg akkor, amikor 1895-ben maga Toulouse-Lautrec festette meg egy magazin címlapjára.

h34

1902-ben a Théâtre des Bouffes Parisiens már színésznőként lépett fel, innentől kezdve pedig egyenes út vezetett a sztársághoz, és a némafilmekhez.

h56

A legrondább nő titulust nem is választott hazájában, hanem New Yorkban kapta meg, a helyi újságírók nem tudták feldolgozni Émilie látványát, és azt, hogy színes bőrű szolgákat tartott, no meg egyszer Mimi nevű felékszerezett malacával a hóna alatt érkezett meg.

Émiliere aztán az öregedő, depresszióban szenvedő színésznők sorsa várt, 65 évesen hunyt el.

Forrás: Múlt-Kor