Amikor a valóság jobb, mint a film: Az amnéziás lány újra beleszeretett barátjába

A 19 éves londoni lány, Jessica Sharman 2010 óta frontális lebeny epilepsziával él. Ez azt jelenti, hogy a rohamok miatt egy időre ideiglenes amnézia alakul ki, azaz nem emlékszik az égvilágon semmire. A legutóbbi rohama azonban más volt, mint a többi: hiába várták, emlékezete nem tért vissza, ahogy szokott.

2016. március 3-áról így mesélt:

“A roham után egy órával láttam, amint egy nő rohan felém és nekem fogalmam sem volt, ki ő. Az anyám volt – és én csak néztem rá üres tekintettel” – mesélte Jessica, akit közvetlenül a roham után a barátja kísért be a munkahelyére, ám akkor még mindenki azt hitte, ez is csak egy a lány rövidtávú zavart időszakaiból. Jessica anyja egy közös fotóval próbálta meggyőzni lányát, hogy ki is ő – de ez sem ment könnyen. “Azt sem tudtam, én hogy nézek ki, így meg kellett vizsgálnom az arcvonásaim egy tükörben, hogy megnézzem, a fényképen valóban én vagyok-e” – tette hozzá.

Hiába vártak az orvosok, a család, Jessica barátja, hónapok teltek el, és a lány semmire sem emlékezett. 25 éves barátja nem tudta ezt elfogadni, s bár Jessica megmondta neki, hogy nem akar tőle semmit, a fiú addig kért randit, ameddig igenlő választ nem kapott. Rich és Jessica találkozgatni kezdtek, és Jess újra beleszeretett barátjába, anélkül, hogy korábbi emlékei visszatértek volna. Sajnos a várva várt javulás azóta sem következett be, így Jessica úgy éli az életét, hogy első 18 évére egyáltalán nem emlékszik.

“Gyakorlatilag elveszítettem az életem első 18 évét – de igyekszem nem ezen rágódni, mert az nem vezet sehová sem, mint ahogy az sem segít, ha azon aggódom, hogy a jövőben újra elveszíthetem az emlékeimet” – nyilatkozta a Mirrornak, hozzátéve: “Azok után, amin a múlt évben átmentem, tudom, hogy bármivel megbirkózom a jövőben. Jelenleg azon vagyok, hogy új emlékeket teremtsek!”

Forrás: Bors