Down-szindrómásan is profi testépítő lett, ezt üzeni a világnak

 Colin Clark body builder videóban mondta el,  miért sportol, és milyen céljai vannak. A felvételt már 30 millióan látták, és nem véletlenül.

Colin Clark Down-szindrómás, de ettől még teljes értékű ember, aki már gyerekkora óta érdeklődött a pankráció és a testépítés iránt. Igen ám, de félénk, visszahúzódó fiú volt, és egy testépítő szalon recepcióján dolgozott. Sokszor nézte, ahogy a férfiak a versenyekre edzenek, készülnek, sőt, egyszer még utánozta is őket. Glenn, aki az egészet végignézte, testépítőként és emberként is szárnyai alá vette Colint. A fiú Kentuckyban testépítő versenyekre jár, az edzőteremben pedig olyan sok időt tölt, hogy már második otthonának tartja.

“Az élet csodálatos. Minden nap, amikor besétálok az edzőterem ajtaján, hirtelen elönt az öröm. Mosolyognom kell. Sok barátom van itt, és ez nagyon jó érzés. Az edzés megváltoztatta az életemet, fizikálisan és érzelmileg is” – mondta.

Colin mára nemcsak sokkal izmosabb, de bátrabb, kezdeményezőbb is lett. Üzenete örökérvényű minden embernek, legyen akár Down-szindrómás, akár nem:

“Ha kihívással nézel szembe, le kell küzdened az akadályokat. Igen, sokszor nehéz, sokszor fájdalmas, de tovább kell küzdened. Bele kell adnod mindent, hogy elérd a célt.”

Forrás: Szeretlekmagyarország