Anya és lánya még csak 20 és 43 évesek, de testük háromszor öregebb, mint a valós koruk

Zara Hartshorn genetikai eredetű betegségben, lipodisztrófiában szenved, ami eltünteti bőre alól a zsírszöveteket. A lány teste háromszor öregebb, mint a valós kora.

Zara 12 évesen már úgy nézett ki, mint egy 50 éves nő, most húszévesen pedig 60 éveshez hasonlít. Az orvosok szerint nemcsak az a baj, hogy  Zara betegségére nincs gyógymód, hanem az is, hogy a lány még mellette egy cutis laxa (laza bőr) nevű kórban is szenved. Emiatt bőre, ami alatt ugye nincs zsírszövet, gyorsabban öregszik, rugalmasságát szinte teljesen elveszíti, nagyon ráncos lesz, főleg a hajlatokban.

A kép bal oldalán az édesanya, Tracey, jobb oldalon pedig Zara. Középen Chloe, Zara húga nem örökölte anyjuk betegségét

Ez még nem elég: kötőszövet nemcsak a bőrünkben van, de a szívben, a tüdőben, az erekben, a belekben is, így a betegség súlyos egészségromláshoz is vezethet. Zara és anyja arcán négy éve elvégeztek egy többórás arcfelvarró műtétet, ezért néznek ki így most. Zara egyelőre nem tervez újabb műtétet, megpróbálja elfogadni magát, és bátorítani sorstársait. Azt mondta, 20 évesnek érzi magát, és úgy is akar élni. Egészségügyi problémái helyett az élettel akar foglalkozni. Volt már komoly párkapcsolata, sőt, terhes is volt, de elvetélt.

Forrás: Mirror