Brutálisan őszinte képek a gyereknevelésről

Gyereket nevelni a világ egyik legkeményebb munkája. Néha csak az segít, hogy hátralépünk egyet, másik szemszögből nézzük a dolgot, és végre nevetünk egy jót – akár saját magunkon is.

Visszatérni a munkába egy hosszú hétvége után, bal oldal család nélkül: francba, már megint itt vagyok? Jobb oldal családdal: Sziaaa, munka!

Gyerek a homokozóban: “Anya, most már mehetsz a felnőttek közé!” A felnőttek politikáról, pénzügyi problémákról, egészségügyi és párkapcsolati gondokról társalognak. Anyuka: “Légyszi hadd ne!”

Szülő a gyereknek: “Azt akarom hogy mindent megkapj ezen a világon, amit csak a szíved kíván.”  Gyerek: “Kaphatok jégkrémet?” Szülő: “Nem.”

Amikor Claire kicsi volt, minden reggel ötkor felébresztette az anyukáját. Most viszont, hogy Claire iskolás, az anyukája ébreszti reggel, kimondott örömmel: “Claire, ideje felkelni! Fáradt vagy? Ó, drágám. Tudod, hogy hívják ezt? Karmának! Haha! Fogod? Karmának!!!”

Szülő gondolatai: “Soha nem ütném meg a gyerekeimet. Amikor elfordulnak, jól bemutatok nekik.”

Az édesapa nap elején kap egy telefonhívást és végigneveti az egész napját.  Nap végén apuka hazaér és előveszi a gyereket: “Miért hívtak ma reggel a suliból, hogy megmutattad a csupasz feneked az osztálynak?!” Gyerek: “Azt hittem, vicces. “Apa: “Nem az!!”

“Gyerünk, tartsuk szép tisztán a szobát anyu kedvéért, jó?” Pislog. “Oké, akkor vegyük át még egyszer alaposabban.”

Amikor a gyereket elküldjük, hogy keressen meg valamit a szobájában, ahol nincs semmi AZON  a tárgyon kívül, amit keresnie kell, konkrétan majd kiveri a szemét, mire a gyerek azt ordítja vissza, hogy: “Nem találom sehol! Egyszerűen eltűnt!”

“Anyu, ki tudnád nyitni ezt a szalámit?”

A kis cuki gyermek hajnali 3-kor végigcaplatott az egész házon, két fürdőszoba is volt útközben, ahol pisilhetett volna, de ő inkább felveri a szüleit azzal, hogy pisilnie kell és fél egyedül elmenni vécére.

Az egyetlen alkalom, amikor a gyerekek igazán figyelnek rám

Egyetlen dolog rosszabb a pelenkás gyereknél, a nem pelenkás gyerek. Első kép: Mi, már megint ki kell cserélni? Második kép: Mi, 45 percet ültél a vécén!!

Jégvarázs: Engedd el (A magyarban Legyen hó kezdettel futott). Jégvarázs a nappaliban: A gyerek még egyszer meg akarja nézni. Az isten szerelmére, drágám, engedd már el!

Elvinni az oviba: “Neem, nem akarok oviba menni!” Hazahozni az oviból: “Neeem, nem akarok hazamenni!”

Forrás: Boredpanda