Senki sem bír mellette dolgozni, olyan szaga van betegsége miatt – Férje azért szereti

A 36 éves, brit Kelly Fidoe-White igényes, gyakran tisztálkodó, normális nő, aki olyan fura betegségben  – Trimetilaminuria-szindrómában – szenved, amitől állandóan rohadó halra emlékeztető szaga van. Bár férje kitart mellette, senki sem hajlandó vele dolgozni, így Kelly éjszakai műszakot kapott.

Kelly hiába tesz bármit is, a szag marad. Naponta többször zuhanyzik, még többször öltözik át, mindenféle parfümöt is kipróbált már, de semmi sem tudja legalább semlegesíteni a szagát. Az ápolónőként dolgozó Kellyt  a kollégák panaszkodása miatt állandó éjszakai műszakra osztották be. Kelly férje is eleinte rosszul volt az asszony szagától, de idővel hozzászokott, és békés házasságban élnek.

Kelly esete egyébként nem egyedülálló

A röviden csak halszag-szindrómának hívott betegség egy genetikailag öröklődő anyagcserezavar, aminek az a lényege, hogy a szervezet nem tudja lebontani a trimetilamin nevű, természetes módon termelődő vegyületet, ezért annak megemelkedett koncentrációja okozza az átható bűzt, főleg akkor, ha a beteg izzad, beszél, vagy ürít.

A betegség a mai orvostudomány állása szerint gyógyíthatatlan, de Kelly kapott külön az ő bőrére kifejlesztett krémet, ami mérsékli a szagot.

Forrás: Bors, Dailymail