Minden ötödik ember úgy gondolja, hogy a nők alsóbbrendűek a férfiaknál

A kutatók szerint még 170 évet kell várni a női egyenjogúságra.

Nincs is szebb antinőnapi ajándék ennél a kutatásnál, amelynek eredményei szerint a világon minden ötödik ember úgy gondolja, hogy a nők alsóbbrendűek a férfiaknál.

Az Ipsos Mori intézet 24 országban kérdezett meg összesen 17.550 embert. Miközben négy emberből hárman elismerték, hogy a nők és a férfiak egyenlőek, és a nők politikai, szociális és pénzügyi értelemben is el vannak nyomva, addig öt emberből egy jogosnak véli, hogy kevesebb joga van egy nőnek egy férfinál.

A megkérdezettek egynegyedének eszében sincs kiállni a nők jogaiért, Kínában, Oroszországban és Indiában pedig a megkérdezettek fele úgy véli, a férfiak tehetségesebbek az iskolában, a munkahelyen, több pénzt keresnek, és egyáltalán: felsőbbrendűek. Talán meg is érdemlik azt a 24 %-os bérkülönbséget, amit egyébként az ENSZ nemek közti egyenlőséggel és a nők felemelkedésével foglalkozó egysége nők “legnagyobb kirablásának” nevezett.

A Gazdasági Világfórum tavalyi jelentése szerint arra, hogy valódi, teljes gazdasági egyenlőség valósuljon meg a két nem között, még 170 évet kell várni.

Forrás: Index