Meglepő dolgot kértek a szülinapjukra a 100 éves ikrek

Irene Crump és Phyllis Jones nem hogy tekintélyes kort éltek meg, de a jelek szerint kedves, tiszteletreméltó emberek is, ezt a szülinapi kívánságuk is bizonyítja.

Nagy-Britanniában, egészen pontosan Stourport-on-Severn városában élnek a ma is aktív életet élő ikrek. A fényképen az idősebbik testvér, Phyllis Jones balra látható, míg a fiatalabbik lánytestvér, Irene Crump a jobb oldali hölgy a fotón.

1916 novemberi születésük óta majdhogynem elválaszthatatlanok voltak ők ketten: egy iskolába jártak, egy kerámiaedény-gyárban dolgoztak, napjainkban pedig ugyanabban a házban laknak. Ennek ellenére nagyon különböző a karakterük.

Míg Irene-nak sosem lett gyereke, addig Phyllis-nek született egy fia, Carl, aki a feleségével, Patriciával együtt mindennap meglátogatja édesanyját és annak ikertestvérét, akik a mai napig majdnem teljesen el tudják látni magukat.

A két testvér amikor csak tehette, együtt ünnepelte a születésnapját. Nem volt ez másképp a 100. születésnapjukon sem, rengeteg vendég jött el (összesen 48), ez alkalommal azonban nem kértek semmilyen ajándékot, hiszen mit is lehetne ajándékozni két 100 éves hölgynek?! Ők inkább azt kérték az ismerőseiktől, barátaiktól, hogy az ajándékra szánt összeget jótékonysági célra használják fel. Még a számukra legkedvesebb alapítványt is megnevezték: a helikopteres mentőszolgálatnak gyűjtöttek pénzt.

 Érdekes még, hogy maga a királynő, II. Erzsébet is küldött nekik egy szülinapi üdvözlő lapot. Állitólag Irene-en és Phyllis-en kívül csupán 5 hozzájuk hasonlóan 100 éves ikerpár él a mai Nagy-Britanniában.

Mikor pedig megkérdezték Irene-t, hogy mi a hosszú élet titka, ő ezt válaszolta: “a kemény munka és a kitűnő ételek jó minősége tehet arról, hogy még mindig élünk.”

Forrás: Brightside