Meglepő kimenetelű kísérlet fogyatékosok fotóival

 Jól ismert közhely, mégis igaz: mi, felnőttek bizony rengeteg mindent tanulhatunk a gyerekektől, és néha nem árt, ha gyermekeink szemével tekintünk a felnőttek világára.

Egy francia egyesület, a Noemi érdekes emberkísérletet hajtott végre: behívták a szülőket és gyermekeiket egy terembe, ahol aztán grimaszokat kellett utánozniuk.A szülőket csak egy vékony fal választotta el gyermekeiktől, de végig egy légtérben voltak. A feladat az volt, hogy a falra kivetített arckifejezéseket utánozzák, amit nagyjából ugyanúgy sikerült teljesítenie mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek.

Igen ám, de akkor egy olyan fotót vetítettek ki, amin egy láthatóan értelmi fogyatékos gyermek az orrát piszkálta. A fotót látva a felnőttek egytől egyig abbahagyták a mókázást, nem utánozták tovább a beteg gyermek grimaszát. A válaszfal másik oldalán azonban a saját gyermekeik nem tettek különbséget a beteg gyermek orrpiszkálása és a többi grimasz között, ők ugyanúgy tovább utánozták a kivetített képet, mint az előző képeket, számukra nem volt különbség a beteg és az egészséges gyermek között.

Ebből is egyértelműen látszik, hogy a gyermekek mennyire máskép tekintenek ugyanarra a világra, mint mi, felnőttek. Őszintén bevalljuk, mi is ugyanúgy cselekedtünk volna, mint a videón látható felnőttek. És ti?

Forrás: 3nz