A világ legszebb munkahelyére keres dolgozókat egy német cég egész nyárra

“Ahol mások nyaralnak, te ott fogod tölteni a munkanapodat” – hirdeti álomállását a strandértékeléssel foglalkozó  berlini cég, a Beach Inspector.

Hiába utaznak évente 700 millióan nyaralni, a külföldi strandok valódi állapotáról ritkán készül alapos felmérés vagy teszt, nehéz hiteles információkat találni. A2014-ben alapított Beach Inspector azt tervezi, hogy néhány éven belül a világ összes nagyobb strandjáról átfogó értékelést készít, amit öt nyelven lehet majd elolvasni a honlapjukon.

A munkát, azaz a felmérést azonban valakinek el is kell végeznie, ehhez keresnek inspektorokat a cégnél. Üdülőhelyről üdülőhelyre kell látogatniuk átlagos nyaralónak álcázva magukat, közben pedig folyamatosan értékelni az adott strandokat egy 120 kritériumot tartalmazó szempontrendszer alapján, illetve fényképeket, videókat készíteni.

A dolgozók mindezért természetesen fizetést is kapnak, miközben az utazást, a szállást és az étkezést értelemszerűen a cég fizeti. Az álommelót egyelőre 14 alkalmazottal és majdnem 30 inspektorral végeztetik.

Forrás: HVG, Beach-Inspector