Ruhák, melyeket 40 évvel később is felvennénk – Káprázatos retro fotókon a 60-as, 70-es évek divatja

Mini vagy maxi? Ez volt a 60-as, 70-es évek nagy dilemmája, ha a női divatról volt szó. Valószínűleg annak idején ugyanúgy tanácstalanul álltak a nők reggelente a ruhásszekrényük előtt, és azon filóztak, hogy már megint nincs egy rongyuk se, amit felvehetnének.

Néha tényleg csak egy leheletnyi “rongyot” vettek aztán fel, de a bokáig érő szoknyák is ugyanolyan divatosak voltak, mint az egyre rövidülő miniszoknyák.

A nők függetlenségük jelképeként még a melltartótól is megváltak

Ez az időszak volt a nagy ellentétek korszaka, hiszen a szűk rucik ugyanolyan divatosnak számítottak, mint a lezser és bő ruhadarabok, amik viszont a férfiak ruhatárából kerültek át a nők ruhásszekrényébe.

Egyre több nő hordta az addig férfiasnak számító inget és nadrágot, ugyanakkor nem váltak meg a nőies ruhadaraboktól sem.

Az 50-es évekkel ellentétben a 60-as éveket a szivárvány összes árnyalata jellemezte, búcsút mondtak hát a szürke és a fekete 50 árnyalatának, ugyanakkor megjelentek a geometriai minták – nem csak a tapétákon, hanem a ruhákon is.

A 70-es években végleg eltűnt a fűző, és az sem volt ritka, hogy a nők függetlenségük jelképeként még a melltartótól is megváltak.

Hát igen, 20 évesen mindent lehet, de az akkori negyvenesek biztosan örültek ám a melltartó által biztosított biztonságérzetnek. :)

Lady Gaga megirigyelhetné, nem igaz?

Forrás: vintag.es