Így szerezzétek be a tavaszi ruháitokat teljesen ingyen

Van egy csomó megunt, egyszer sem viselt, nem szeretett ruhátok, kiegészítőtök? Szívesen jutnátok teljesen ingyen új ruhákhoz? Ami másnak már nem kell, nektek igazi kincs lehet – és fordítva. Családtagokkal, barátnőkkel könnyebben össze lehet hozni egy ruhacserét, de a munkahelyen sem lehetetlen. Fektessétek le a szabályokat és nem árt egy kis szervezés sem.

Szervezzek vagy ne szervezzek?

Mielőtt bármennyi energiát is beleölnétek a szervezésbe, mérjétek fel, érdemes-e egyáltalán belevágni. Ha csak ketten-hárman vagytok, akkor több szempontot kell figyelembe venni. Ha nem egyezik a stílusotok, a méretetek vagy a színtípusotok, valószínűleg csalódni fogtok a ruhacsere intézményében. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy új ruhára tesztek szert, ha egy nagyobb csapat vesz részt a ruhacserén.

– Először is mérjétek fel az igényeket, hogy mennyien csatlakoznának szívesen.

– Ne spammeljétek a részletekkel azokat, akiket még a gondolattól is kiráz a hideg, hogy mások használt ruháit próbálgassák, nemhogy viseljék.

Mikor legyen?

Amikor először szerveztek munkahelyi ruhacserét, úgy tűzzétek ki az időpontot, hogy a jelentkezőknek legyen idejük betervezni a gardróbrendezést. Két-három hét alatt mindenki átesik ezen, ennél tovább ne várjatok, mert nem lehet ilyen sokáig fenntartani az érdeklődést, vagy elfelejtik az egészet.

Hol legyen a helyszín?
Milyen ruha jöhet, milyen nem?
Mi van, ha valaki kilóg a csoportból?
Mi legyen a megunt ruhákkal?

A válaszokat ide kattintva olvashatjátok: Holy Duck blog