New Yorkból a rendházba: Laura topmenedzserből lett apáca

Vajon mi visz rá egy sikeres, gazdag topmenedzsert, hogy szerzetesnek álljon?

Baritz Sarolta Laura jól tanult, és 1983-ban közgazdász diplomát szerzett. Karrierje elején különböző külkereskedelmi vállalatoknál dolgozott, majd a Pepsi Cola hazai vállalatához került, rengeteget utazott a nagyvilágban, New Yorkba szinte már hazajárt, nagy üzleteket kötött.

Ám egy nap az édesanyja megbetegedett, ápolni kellett, majd elhunyt, és ez akkora fordulatot hozott a vallásos neveltetésű nő életében, hogy a kereskedelem-fejlesztési menedzserből Domonkos-rendi szerzetesnő lett. Laura nővérként minden vagyonáról lemondott, és luxuslakás helyett a budakeszi rendházba költözött. 2001-ben örökre elkötelezte magát a rend mellett.

Közgazdászként tanult tovább hit- és etikatanárnak, és olyan tanulmányokat írt, mint az, amiben a haszonelvűséget az arisztotelészi erény-etikával vetette össze. Dolgozott hittantanárként, továbbra is tanult, sőt, a Sapientia Hittudományi Főiskolán az egyház társadalmi tanításán alapú közgazdaságtan oktatására szakirányt hozott létre. Ma nemcsak tanár, de ismert előadó és szakszerző is.

Forrás: MyWayMyFaith, AGT