Ezt üzente anyjának a paralimpikon, akit otthagytak a kórházban

 Jessica Long élete nem indult könnyen. Ma már világhírű paralimpikon úszónő, ám fél életét úgy élte le, hogy azt hitte, szülei meghaltak. Az árvaházban nem volt szívük elmondani, hogy biológiai anyja és apja lemondtak a fogyatékkal született kislányról, és a kórházban hagyták. 

Az orosz orvosok Jessica születésekor azt mondták a szülőknek, hogy a kislányuk sohasem fog tudni járni. A szülők úgy érezték, nem bírnak megküzdeni ezzel a feladattal, és a kórházban hagyták a gyermeküket. A 2012-es londoni nyári paralimpián az egész világ megismerhette Jessicát, vagy ahogy becézik, a Sellőt. Mozgása azért ilyen különleges, mert eleve alsó lábszárcsontok nélkül született.

Jessica 1 éves koráig egy szibériai árvaházban élt, ahol még rendes pelenka sem jutott a gyerekeknek, rongyokkal próbálták megoldani a helyzetet.  Szerencsére Jessica nevelőszülei hamar rátaláltak a kislányra egy adatbázisban, ahol az árvaház azt írta, a kislány szülei meghaltak. A nevelőszülők amerikaiak voltak, oda vitték magukkal a Jessicának keresztelt kislányt. Ott jobb orvosi ellátást is kapott, és annak érdekében, hogy könnyebben mozogjon, térd alatt amputálták a lábai maradékát. Kapott protézist, aminek segítségével megtanulhatott járni, és végül a legsikeresebb paralimpikon úszóvá vált.

19 éves korában elhatározta, kinyomozza, hogyan haltak meg a szülei. Felvette a kapcsolatot a szibériai árvaházzal, és az orosz hatóságokkal, így derült ki, hogy biológiai szülei még mindig élnek, és Bratszk közelében laknak. Jessica odautazott, a biológiai anyja könnyek között mondta, hogy sajnálja, hogy elhagyta a lányát, de mivel oroszul beszélt, Jessica nem értette. A lány este kitett egy közös fotót a Facebook oldalára azzal a négy szóval, hogy:

Én egyszerűen csak szeretlek.