Dédanyáink idejében is voltak ám tetoválások!

Az első modern, az általunk is jól ismert technikával készült tetoválások több, mint 150 évvel ezelőtt készültek. A sok csipke, alsószoknya és fodor alatt bizony déd- és nagyanyáink között is akadt, aki valamilyen mintát rejtegetett.

Az első fehér nő, akinek tetoválása lett, a ránk maradt adatok szerint Olive Oatman volt, akit 1858-ban raboltak el az indiánok családjától. A törzs tagjai mind tetováltak, így Olive is kapott mintát az arcára, s már később sikerült visszaszöknie Amerikába, egész életében viselte fogsága nyomait.

Később már a tetoválás egyre gyakoribb lett, és voltak nők, akik bátran mutatták meg őket:

Anna Mae Burlington Gibbons cirkuszi látványosságként kereste kenyerét, testére műalkotásokat tetovált a férje

Mildred Hull már férfi segítsége nélkül, egyedül tetovált. Sokan szeretőjük nevét, vagy az anya szót varratták magukra.

Betty Broadbent benevezett az 1937-es világkiállítás apropóján megrendezett szépségversenyre, az elsőre, amit a tévé közvetített. Egy csapásra híres lett, és élete végégig megélt abból, hogy mutogatta tetoválásait

Cindy Ray Miss Technicolor művésznéven Ausztráliában és Új-Zélandon szerepel különböző show műsorokban, saját szalonja van, és még ma is dolgozik.

1961-es fotó. Elizabeth Weinzir egy orvos unatkozó feleségeként kezdett tetováltatni 47 éves korában, aztán nem bírta abbahagyni

Forrás: Easylife, Ripost