Íme a tinilány, akinek az orvosok csupán 17 százalék esélyt adtak, hogy meggyógyul – Mára meggyógyult és modell lett belőle

Az orvosok szerint Peyton Linafelter lehet Amerika legfiatalabb lánya, akit négyes stádiumú petefészekrákkal diagnosztizáltak a 15. születésnapján.

A tinilány nem vett észre semmit, csak azt, hogy a hasa kicsit megnőtt, és néha fáj.

Fotó: Instagram

Először az orvosok azt hitték, csak nagy méretű ciszták vannak Peyton petefészkeiben, de a vizsgálatok után kiderült, hogy sajnos rákról van  szó, ami áttétet adott a tüdőbe, a kismedencébe, a daganatok pedig grapefruit méretűek.

“Anyukám valószínűleg tudta, hogy rosszabb dologról lehet szó, mint a ciszták. Mélyen belül, azt hiszem, én is. Arra viszont nem gondoltam, hogy rákos vagyok” – nyilatkozta a a Mirrornak a lány.

Fotó: Instagram

Az orvosok szinte teljesen lemondtak róla, azt mondták a szülőknek, hogy csupán 17 százalék az esély van arra, hogy Peyton a következő öt évben élni fog.

Fotó: Instagram

Bár a lány félt a mellékhatásoktól, beleegyezett az agresszív kemoterápiába, és olyan sikeresen harcolt a rák ellen, hogy tavaly decemberben rákmentesnek nyilvánították. Teljesülhetett az álma is: modell lett belőle.

Peyton gyógyulása óta járja a világot, hogy felhívja a figyelmet a betegségre: szeretné, ha minél többen tudnának arról, hogy a petefészekrák már nemcsak az idősebb nők betegsége, hanem sajnos olyan fiatal lányok is szenvedhetnek tőle, akik még be sem töltötték a 18. életévüket.

Forrás: Dailymail | Instagram