Hihetetlen történetek – Így lettem extraszensz

Attila egy debreceni vállalatnál dolgozott, műszaki területen. Esze ágában sem volt hihetetlen jelenségek közelébe kerülni, mivel nem is hitte, hogy ilyesmi létezhet. Persze kíváncsi ember volt, mint mi mindannyian.

“Megtanítjuk a hetedik érzék használatára”

Ez állt a hirdetésben. A kilencvenes évek közepén járunk, amikor még mint anyagba ragadt ember, a számolás tudójaként éltem. Megálltam egyik kezemben az újsággal, a másikkal pedig követtem a számolást, megérintve a számba vett érzékszervet.

“Azt, hogy azzá lettem, aki vagyok, nem bántam meg.” (Nagy Attila)

– Látás, egy – böktem a szememre. – Tapintás, kettő – simítottam meg a kézfejem. – Szaglás, három, négy az ízlelés és még ott a hallás, azaz öt. Bárhogy törtem a fejem, nem találtam többet. Gondolkozni kezdtem a hirdetésen. Mivel akarnak beetetni? Na de, ha nem jelentkezem, akkor meg bosszantani fog, hogy mi is lehet a hetedik. És már tárcsáztam is.

– Halló!? A hirdetés miatt telefonálok. Érdekelne a tanfolyam, de előtte azért szeretnék tájékozódni, hogy miről is lenne szó – és már füleltem is, várva a válasz olyan részét, ami talán turpisságot árul el a dologgal kapcsolatban.

– A hat érzékszerven túli érzékelést tanítjuk meg egy öt napos tréningen – szólt egy kellemes női hang a telefonba, majd megadta a tanfolyam helyét és kezdésének időpontját. Egy pár percig töprengtem azon, hogy most vajon hagyom magam megrövidíteni pár ezressel vagy valami nagyon klassz dolgot kapok. De győzött a kíváncsiság és elmentem a megadott időben a megadott helyre.

Rögtön odalett a bizalmam

Nyár volt, az iskolák a szünet miatt zárva. Egy iskola tantermébe hívták a jelentkezőket. Öten voltunk. A bizalmam ettől oda is lett. – Ha ez egy jó dolog, akkor miért nincs több ember? – kérdeztem magamtól, majd beletörődve leültem az egyik padba…

Olvasd tovább a történetet a különleges képességeket kifejlesztő tanfolyamról. A végén megtudod, hogy hol oktatják ezt napjainkban >>>

(X)