Érdekes kísérlet: Ha csak egyetlen egy dolgot változtathatnál meg a testeden, mi lenne az?

Ez a videó tökéletesen bizonyítja azt a már közhelynek számító állítást, hogy mi, felnőttek igenis rengeteg mindent tanulhatunk a gyerekektől. A film forgatása során ugyanazt a kérdést tették fel 50 embernek, mégis mindenki más-más választ adott rá. Különösen a gyerekek válasza volt meglepő.

A kérdés tehát ez volt:

Ha csak egyetlen egy dolgot tudnál megváltoztatni a testeden, mi lenne az?

A felnőttek többségéről ekkor derült ki, hogy már gyerekkoruk óta elégedetlenek legalább egy bizonyos testrészükkel, legyen az a szájuk, a fülük, a lábuk vagy a szemük. Sokan csak felnőttként jöttek rá, hogy milyen rosszul érzik magukat a saját bőrükben, mint például az anyuka, akinek a szülés után sem múltak el a hasi striái.

A megkérdezett gyerekek testképe azonban a jelek szerint nagyon jó, ők teljes mértékben meg voltak elégedve magukkal úgy, ahogy vannak, még nem nehezedett rájuk az a társadalmi nyomás, mint a felnőttekre. Ők egész egyszerűen “csak” egy hableányuszonyt kértek, vagy olyan éles fogakat, mint ami a cápának van, hogy mindent át tudjanak harapni. Egy kisfiú olyan gyorsan akart futni, mint a gepárd, egy kislány pedig nagyon szeretett volna repülni tudni.

De jó ilyet hallani! Akkor talán én is inkább a gepárd lábakat kérem szépen a repülő szárnyakkal! Előre is köszi. Ja, és remélem, egyszer majd nekem is sikerül megőszülnöm, mint az idős hölgynek, aki elégedetten mesélte el, hogy sosem akarta festeni a haját, hiszen olyannak szerette magát, amilyen volt, ősz haj ide vagy oda.