Hihetetlen memóriazavar – Ez a 27 éves nő élete minden napjára emlékszik

Az életünket általában években mérjük, és sokszor még a fontos dátumokra, emlékekre is csak halványan tudunk visszaemlékezni. Ha valaki megkérdezné, milyen ruha volt rajtunk 2007 május ötödikén, nem biztos, hogy tudnánk válaszolni – a 27 éves Rebecca Sharrock azonban igen.

Rebecca egy úgynevezett HSAM nevű betegséggel született, ami magas fokú autobiografikus memóriát jelent, de ezt a tudomány – bármilyen furcsa – memóriazavarként tartja számon. Az asszony ennek a “zavarnak” köszönhetően élete összes napjára emlékszik gazdag részletességgel. Már első születésnapját is vissza tudja idézni, olyan apró részletekkel, hogy a szülei milyen utálatos, viszketős ruhácskába öltöztették, és hogy egyáltalán nem érezte jól magát. Nemcsak a ruhája miatt, hanem azért is, mert egy félelmetes Minnie Mouse plüssállatot kapott, aminek a mosolyától egész pontosan rettegett.

De a 27 éves nő elmondja visszamenőleg bármelyik napról, milyen volt az idő, sőt, egy régi pillanatot felidézve eszébe jutnak az akkori gondolatai is.

Rebecca elképesztő memóriájának köszönhetően szóról szóra el tudja mondani a kedvenc regényeinek, a Harry Potter könyveknek a történetét – a videóban is erre láthatunk bizonyítékot.

Rebeccán kívül még 80 ilyen emberről tudni, akik képtelenek elfelejteni – és ezzel együtt feldolgozni – a jó és a rossz emlékeket. A sors iróniája, hogy a lány mostoha nagyapja, akit úgy szeret, mintha vérszerinti rokona lenne, Alzheimer-kórban szenved.

Forrás: 24.hu | Daily Mail