Mutatunk egy vidámparkot, ahol igazi Ferrarival lehet száguldani!

Április 7-én nyílt egy új vidámpark Spanyolországban, ahová minden apuka szívesen elcipeli majd a gyerekeit, hiszen valódi Ferrarival lehet száguldani a vidámpark területén.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes szórakozást nyújt a Ferrari Land nevű vidámpark, ami az amerikai Disneyland mintájára egy márkanév köré épült föl: itt mindent meg lehet csodálni, ki lehet próbálni, ha rajta van a híres fekete lovat ábrázoló Ferrari-logó. A Port Aventura nevű szórakoztató központ közelében, egészen pontosan Salou városában, Barcelonától mintegy 110 km-re található a 6.000 ember befogadására is képes, 70.000 négyzetméter alapterületű vidámpark, ahová a felnőttek egész biztosan szívesebben járnak majd el játszani, mint a gyerekek.

Az első évben legalább egymillió látogatóra számítanak, hiszen egy korábbi Forma 1-es pilóta, Marc Gené szerint is rengetegen álmodoznak arról, hogy életükben egyszer beülhessenek egy igazi Ferrariba. Szerinte a világon két típusú ember létezik: az egyiknek van Ferrarija (ezt mintegy 6.000 ember mondhatja el magáról), a másik csak szeretné, ha lenne.

Érdekes még, hogy a spanyol vidámpark segítségével elutazhatunk Olaszországba is, hiszen a komplexum 11 játékállomása híres olasz nevezetességek rekonstrukciói köré épült. A “Racing Legends” (Versenylegendák) nevű épületben például Róma utcáin száguldhatunk egy valódi Ferrariban. A “Flying Circus” (Repülő cirkusz) nevű kupolás komplexumban a repülés élményét is kipróbálhatjuk, és egy többdimenziós moziélményben is részesülhetünk.


A “Red Force” (Vörös erő) fedőnév mögött pedig Európa legmagasabb hullámvasútja rejlik: a hullámvasút szerelmesei 112 m magasan száguldhatnak akár 180 km/h-ás sebeséggel is – mintegy 5 másodpercen belül gyorsulnak fel erre a sebességre! Csak erős gyomrúaknak ajánljuk.

A vidámpark területén hotelek is épültek, így nem kell messzire mennünk, ha kifáradtunk a Ferrarival való száguldásban. Az egész napos kombinált belépő 60 euróba kerül, mely a szomszédos vidámparkba (Port Aventura) is biztosítja a belépőt.

Forrás: Elmotor