Boldog baba szindróma: Íme a kislány, aki állandóan nevet és csak 90 percet alszik naponta

Ever Grace egy genetikai mutáció miatt nem tud beszélni, és nem tud aludni, csupán másfél órát éjszaka. Mégis mosolygós, örökké vidám gyerek, ami szintén betegségének köszönhető.

Az Angelman-szindrómát nem véletlenül hívják boldog baba-szindrómának is, a kis betegek ugyanis értelmi fogyatékossággal jönnek a világra, ami leegyszerűsíti az életet: derűs, vidám, mosolygós hozzáállást kialakítva. Pedig a neurológiai betegség képtelenné teszi őket a beszédre, ezért a beszédfejlődésük is késik, vagy elmarad – ez az a pont, amikor fel szokták ismerni az orvosok a betegséget. Mozgásuk is furcsa lehet, önkéntelen karlendítések is előfordulnak, később görcsök jelentkezhetnek, epilepszia is kialakulhat, de a legszembetűnőbb “tünet” az állandó nevetés és mosolygás. A kis betegek hiperaktivitásuk miatt csak nagyon keveset tudnak aludni, figyelmüket nehéz lekötni.

A legtöbb Angelman-beteget fejleszteni ugyan lehet, és kell is, de felnőtt korukban is segítségre szorulnak, Everre is valószínűleg ez vár, ám addig boldog, pörgős kislányként éli az életét.

Forrás: Daily Mail