5 filmjelenet, ahol a színészek tényleg improvizáltak

Egy forgatás másodpercekre le van osztva, mindenki tudja, mikor mit kell mondania és tennie. A színészek azonban nem gépek, hanem tehetséges művészek, és néha hirtelen ötletük olyan sokat ad a filmhez, hogy a rendezők is elfogadják a módosított verziót.

Micsoda nő!

Richard Gere teljesen hirtelen ötlettől vezérelve, majdnem nevetve csapja rá az ékszerdoboz tetejét Julia Roberts kezére, akinek feltörő kacagása is valódi.

Római vakáció

A forgatókönyvebn szó sem volt arról, hogy Gregory Pack kezét megenné az Igazmondó szobra. Audrey Hepburn reakciója jól mutatja, hogy improvizációról van szó.

A keresztapa

Eredetileg nem terveztek bele macskát, a kóbor állat csak besétált a forgatásra, Marlon Brando pedig beépítette a jelenetbe.

Drágán add az életed

A zuhanó Alan Rickman arca azért ennyire realisztikus, mert a rendező tényleg váratlanul lökte meg, hogy a zöld háttérbe essen.

Good Will Hunting

Robin Williams karakterének sztorija a feszültségtől állandóan pukizó feleségről (aki aztán mindig a kutyára fogja) nem volt benne a forgatókönyvben, még az operatőr is röhögött, Matt Damonról nem is beszélve.

Forrás: Brightside