Az apuka bevitte kisfiát dolgozni a parlamentbe

A munkahely és a gyermeknevelés összeegyeztetése nem csak a nők életében jelent nehézséget, ezt bizonyítja annak a spanyol politikusnak az esete is, aki bevitte magával a kisfiát a parlament ülésére.

A Miguel Urbánt és az ölében ülő kisfiát ábrázoló fotót az Európai Parlament Facebook oldala osztotta meg a napokban. Urbán a Podemos (“Képesek vagyunk” elnevezésű) spanyol politikai párt képviselője az Európai Parlamentben.

Fotó: Facebook

Korábban már voltak hasonló esetek a politika színterén. Még 2010-ben egy olasz képviselőnő, Lizia Ronzulli vitte be először újszülött kislányát a plenáris ülésre. Az ő kislánya aztán évekig megszokott vendég volt az anyukája munkahelyén, rengeteg olyan fotó készült róla, amin édesanyjával együtt kezét felemelve szavazott egy-egy fontos kérdésben.

Lizia Ronzulli

Ez a mostani eset csupán azért különleges, mert végre egy férfi is hajlandó volt megmutatni, hogy bizony neki sem mindig könnyű összeegyeztetnie a családi életét a munkahelyével.

A spanyol politikust mindössze néhány nappal előzte meg a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau, akinek a fotója szintén bejárta a közösségi oldalakat. Justin Trudeau a 3 éves kisfiával, Hadriennel látható a képen, aki egy teljes napot töltött el édesapja munkahelyén.

Justin Trudeau (fotó: Facebook)

Az ausztrál politikusnő, Larissa Waters fotója idén május elején járta be az internetet, ő éppen kislányát szoptatta meg a camberrai szenátusban, mikor lencsevégre kapták mindössze 2 hónapos gyermekével.

A politikusnő szerint “Rendkívül fontos, hogy minél több munkahely felismerje, azt, hogy gyermekeink és családunk jóléte mindannyiunk jólétét jelenti.”

Forrás: Elpais