Inspiráló történet: Különórák nélkül is letette a felsőfokút három 14 éves diák

14 évesen jó, ha az ember össze tudja magát szedni egy alapfokú nyelvvizsgára, de a makói Paksy Hunor és Tóth Ádám Konrád ennél sokkal tovább ment: sikeres felsőfokú C nyelvvizsgát tettek le angolból.

Tanáruk, Krucsó Ákos 7 éve tanítja angolra a makói Kálvin téri református iskola diákjait. Módszere olyan sikeres, hogy nemrég egy osztályból három diákja is sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tett: a fent említett Hunor és Ádám, illetve egy harmadik társuk, aki nem akart nyilvánosan szerepelni még a nevével sem.

Krucsó Ákos tanár és a két nyelvzseni: Paksy Hunor és Tóth Ádám Konrád | Fotó: Délmagyar.hu – Szabó Imre

Az eredményük azért figyelemre méltó, mert nem jártak különórákra, és még csak nem is tanulják emelt óraszámban az angol nyelvet. A sikerhez a tanári munka és a fiúk szorgalma mellett azért kellett az is, hogy mindegyikük kicsi kora óta érdeklődik az angol nyelv iránt, a számítógépes játékok, falfirkák, külföldi sorozatok miatt gyakran találkoztak az angollal.

Hunor és Ádám is felvételt nyert a szegedi két tannyelvű Deák-gimnáziumba, Ádám tolmácskarrierről álmodik – tanáruk pedig arról, hogy a fiúk példája a többi diákot is inspirálja majd.

Forrás: Delmagyar.hu