Ekkora mázlit! Fogalma sem volt, hogy gyémántgyűrűt vett a bolhapiacon 3600 forintért – Most milliomos lesz

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően derült ki az addig bizsunak vélt gyűrűről, hogy valójában egy 26 karátos fehér gyémántgyűrű, amit nem sokára árverésre bocsájt a Sotheby aukciósház.

A szerencsés tulajdonos még valamikor a 80-as években vette a gyűrűt egy nyugat-londoni bolhapiacon. Azóta szinte minden nap hordta a vagyont érő gyűrűt: mindenhová felvette, még a közértbe is abban járt le.

A 19. századból származó gyűrű júniusban fog kalapács alá kerülni, a bolhapiacon annak idején 10 (3600 Ft) fontért vette a tulajdonos, aki névtelen szeretne maradni. A becslések szerint az árverésen akár 350.000 angol fontot (126 000 000 Ft) is kaphat majd érte.

Az aukciósház szóvivője így nyilatkozott:

“Abban az időben, mikor még a gyűrű készült, nem volt divat megmutatni, mennyire csillog a gyémánt. Akkoriban sokkal inkább arra törekedtek, hogy minél többet tartsanak meg a gyémánt eredeti és természetes formájából, ezzel is törekedve arra, hogy a megmaradt gyémántból minél nagyobb darab maradjon meg.”

A tulajdonos egy ékszerésztől kapta a tippet, hogy menjen el megnézetni a gyűrűt. A Sotheby aukciósház szerint “a legtöbbünknek legvadabb álmában sem jut eszébe, hogy valaha is egy ilyen értékes gyűrűt a kezében tarthat majd.” Most mégis megtörtént.

Forrás: BBC