Manchester angyalának nevezik: 50 tininek segített az asszony a robbantás után

Az Ariana Grande koncertjén történt robbantásos merénylet után tinik százai kószáltak teljesen rémülten, kiszolgáltatottan, sebesülten az utcán, miközben  –  akkor még – nem lehetett tudni, vannak-e még merénylők a közelben. A 48 éves Paula Robinson épp az aréna közelében járt a tragédia estéjén, és azonnal menteni kezdte a gyerekeket.

Másodpercekkel a robbanás után Paula elkezdte összeterelni egy csapatba a rohangáló, síró tiniket, és segített nekik elfutni a helyszínről. Közel ötven gyerekkel szaladt be egy biztonságosnak ítélt szállodába.

Ott nemcsak megnyugtatta a tinédzsereket, de egyenként felvette a kapcsolatot a szüleikkel is, folyamatosan tájékoztatva őket, s akinek kellett, megadta a saját privát számát is, hogy nyugodtan hívják, amíg oda nem érnek. Facebook posztokat is kirakott, hogy a gyerekeiket kereső szülők rájuk találjanak. Szülők százai keresték őt gyermekeik fényképeivel, hogy vele vannak-e, látta-e őket. Robinson gyors reakciója és önzetlen segítsége annyira megindította az angolokat, hogy az asszonyt Manchester angyalának nevezték el.

Forrás: Boredpanda, Metro