Egészen hihetetlen, miért kapcsolták le az internetet Etiópiában

Magyarországon is folynak még az érettségi vizsgák, így van ez a világ legtöbb országában, de az már ritkaságszámba megy, ha az iskolai vizsgák miatt egész egyszerűen lekapcsolják az internetet.

Május 30-án, kedden a hivatalos adatok szerint 12 órán keresztül nem működött az internet Etiópiában, ezzel is elejét véve a vizsgafeladatokkal való visszaéléseknek, amikre tavaly júliusban viszont sor került. 2016. nyarán ugyanis a Facebookon, Twitteren és Messengeren keresztül nyilvánosságra hoztak több vizsgafeladatot is, amit az idén mindenképpen el szerettek volna kerülni az afrikai országban.

Idén mintegy 1,2 millió diák vesz részt a 10. osztályt záró vizsgákon, miközben 288.000 diák a hamarosan megrendezett érettségi vizsgákra készül Etiópiában. Egyes adatok szerint “csupán” 12 órán át nem volt internet az országban, amit a Google is megerősített, de sokan még ez idő után sem jelentkezhettek be kedvenc portáljaikra. Képzelhetitek, milyen hangulat uralkodhatott ott…

Tavaly Irakban is hasonlóan védekeztek a puskázások és iskolai csalások ellen, de ott 3 teljes napig nem volt net. Algériában szintén jelentettek már hasonló eseteket. Etiópiában viszont még nincs elterjedve az internet annyira, mint kis hazánkban, az afrikai országban ugyanis a 99 milliós lakosságból csupán 2,9 %-nak van hozzáférése az internethez.

Forrás: Futurezone