6 ember, akinek adott a sors egy óriási lehetőséget – Így változtatta meg a lottónyeremény az életüket

Bár mindenkinek van arra terve, hogyan költené el a főnyereményt, amikor tényleg az ember ölébe hullik a milliárd, sokkal több kárt okozhat, mint gondolnánk.

Jane Park, aki tinilányként lett nagyon szomorú lottómilliomos

Jane Park egymillió fontot nyert még 16 éves korában, de olyan elképesztő módon megterhelte a tudat, rengeteg pénze van (azaz, hogy rosszul tudta felhasználni a pénzt) , hogy muszáj valakire fogni a boldogtalanságát: most perli a lottótársaságot. Korábban megírtuk, hogy szegényt az egymillió font szomorúvá és magányossá tette, illetve valami fura okból kifolyólag, hiába tette őt tönkre a pénz, mégis, lankadatlanul lottózik, és már újra nyert is. Hiába, van, aki nem tud elmenekülni a pénz elől.

Mickey Carroll 10 millió fontot tékozolt el – most szemetesként dolgozik

A szemetesként dolgozó Mickey Carroll 10 millió fontot nyert 2002-ben, 19 évesen. Hatalmas villát vett, partikat adott, felékszerezte magát, és kiérdemelte a Lotto Lout, azaz lottónyertes fajankó becenevet. Elverte az összes pénzt, el kellett adni a villát, a férfi azóta ismét szemetet hord, de nem bán semmit.

Karl Crompton playboy lett

“Rollover Romeo”, becsületes nevén Karl Crompton, 10,9 millió fontot nyert 1996-ban. Playboyként élt hosszú ideig, vagyona azért nem veszett el, mert egy részét ingatlanokba fektette. Végül lenyugodott, feleségül vette volt osztálytársát, és boldog.

David Ashcroft bútorrestaurátor kicserélte az ablakait

David Ashcroft bútorrestaurátor 30 évesen 12 millió fontot nyert. Arról lett híres, hogy 1997-es szerencséje óta semmit sem változtatott az életén, nem vásárolt eszetlenül, átlagos életet él – az volt a legnagyobb hír róla pár éve, hogy kicserélte háza ablakait.

Brad Duke 220 millió dollárból példás életet él

Brad Duke 220 millió dollárt nyert. Már előtte is fitneszközpontokat üzemeltetett, jó üzletemberként befektette a nyereményét, és elkezdett jótékonykodni.

Andrew J. Whittaker Jr. 314 millió dollárt nyert – Négy év múlva már 1,5 millió dolláros adóssága volt

Andrew J. Whittaker Jr. 314 millió dollárt nyert. Saját építőipari vállalata volt, úgyhogy mindenki azt gondolta, rendben lesz a nyereménnyel is. Először jól ment minden, tíz százalékot rögtön jótékonyságra adott belőle, de aztán inni kezdett, és szerencsejátékozni. Ki is rabolták, autójából félmillió dollárt vittek el, valaki elkezdte hamisítani a csekkjeit, 2016-ban a háza égett le, amin nem volt biztosítás. Négy év telt el, ezalatt sikerült tönkremennie, és 1,5 millió dolláros adósságot teremteni a szerencsejáték miatt.

Forrás: Brightside