Majdnem 30 évig vaknak tettette magát egy nő, csak hogy ne kelljen emberekkel beszélnie

Az antiszociális viselkedésnek is vannak fokozatai: van, aki csak suttyomban átoldalaz a szemben lévő járdaszakaszra, csak hogy ne kelljen egy ismerősével találkoznia, és van Carmen Jiménez, aki odáig ment, hogy 30 éven keresztül vaknak tettette magát. De aztán a férjnek feltűnt, hogy milyen szépen sminkeli magát. 

Az 57 éves, spanyol Carmen Jiménez nem szeret emberekkel, pláne idegenekkel beszélgetni. Még a szemkontaktust sem akarja tartani, nehogy kínos szituációkba keveredjen, mert valaki szóba akar állni vele. Úgyhogy kereken 28 éve inkább vaknak tetteti magát.

Miközben az asszony szemével semmilyen probléma sincs, még rokonainak, ismerőseinek, sőt, családtagjainak sem árulta el, hogy egyébként nem is vak. Egyedül a férj gyanakodott a turpisságra, mert az asszony mindig tökéletesen ki tudta sminkelni magát.

Az ügybe az állam ott keveredett bele, hogy Carmen szépen felvette a vakoknak járó segélyeket is, s most, hogy kiderült, jogosulatlanul, fizetheti vissza az egészet. Valószínűleg még így sem bánta meg döntését, mert úgy nyilatkozott, hogy utálja, ha összefut véletlenül ismerősökkel, és “kötelező”, kínos kis beszélgetéseket kell folytatnia velük – ez alól mentette fel az álvakság.

Forrás: Velvet