Azért nem találkoztunk még idegenekkel, mert alszanak?

A tudósok meglehetősen érdekes magyarázattal álltak elő arra nézve, miért nem találkoztunk még földönkívüliekkel. Az elmélet a  Journal of the British Interplanetary Society lapban jelent meg.

A Fermi-paradoxon lényege, hogy ha olyan sokféle és bőséges az élet, hol van mindenki? Úgy vélik, hibernált állapotban vannak, arra várva, mikor lesz hidegebb a világegyetem, hogy feléledjenek és produktívabbak legyenek.

Az elmélet szerint a halandó hústest (magyarul embertest) helyett számítógépeken belül, digitális, mesterséges intelligenciaként vannak jelen – Elon Musk szerint ránk, emberekre is ez vár. Tehát ha van nálunk fejlettebb idegen faj, akkor hiába várjuk, hogy kis zöld emberkeként találkozunk tagjaival: amíg digitális testüket a lehető legjobban használni tudják, hibernálták magukat. A világegyetem hőmérséklete jelenleg 2,7 Kelvin az abszolút nulla fölött (kozmikus háttérsugárzás). Ez elég hideg ugyan, de egyre inkább tovább csökken, ahogy tágul a világegyetem. Az idegenek pedig erre várnak.

Még maguk az elmélet kiötlői sem állítják azt, hogy amit feltételeznek, az helyes, hiszen arra sincs bizonyítékunk, hogy egyáltalán léteznek földönkívüliek. De attól még a fent vázolt forgatókönyv egy lehetőség a sok közül.

A Tesla milliárdos alapítója, Elon Musk egyébként élénken érdeklődik az iránt, hogy a magasabb rendű intelligencia hogyan lehet jelen a világban. Nemrég írtunk arról, hogy szinte biztos abban, hogy szimulált valóságban élünk. Musk szerint minden fejlett civilizációról feltételezhetjük, hogy univerzumszimulációkat hoz létre. Az univerzum fogalmunk sincs, mekkora, de minimum hatalmas, így nagy az esély arra, hogy a miénknél jóval fejlettebb civilizációk egyike valóságszimulációjának vagyunk “áldozatai”. Erről bővebben ITT olvashatsz.

Forrás: Iflscience