Íme a férfi, aki képes volt kirabolni egy bankot, csak hogy a felesége mellől a börtönbe kerüljön

A 70 éves Lawrence John Ripple annyira megcsömörlött rossz házassága miatt, hogy végső elkeseredésében fogta magát, és kirabolt egy bankot Kansas-ben, csak hogy ne kelljen feleségével lennie. 

A férfi a rendőrkapitányságtól mindössze egy sarokra lévő bankot választotta a bűntény helyszínéül. Miután átnyújtotta a szokásos cetlit a követeléseivel, 2000 dollárt kapott pénztárostól, ezek után pedig a legnagyobb nyugalomban leült a lépcsőre és megvárta a rendőröket, hogy kapják el. A követeléseit tartalmazó cetlit egyébként a felesége előtt írta meg, és közölte vele, hogy inkább megy börtönbe, mint hogy vele éljen.

A bíróságon már azzal védekezett, hogy szívműtétje óta kezeletlen depresszió gyötri, és igazából jó a viszonya a feleségével. Amint elkezdték a gyógyszeres kezelését a börtönben, sokkal jobban lett.

A bíróságra már feleségével érkezett, elnézést kért a bank dolgozóitól, és nyugodtan fogadta az ítéletet: 6 hónapnyi házi őrizetet és három évnyi próbaidőt szabtak ki rá azok után, hogy  az ügyvédek, az ügyészek és a bank igazgató-helyettese is felmentését kérte.

Forrás: 444.hu, TheKansasCityStar