Gloria a londoni tűzben: “Anya, majd a mennyországból vigyázok rád”

Marco Gottardi és Gloria Trevisan, akik mindketten három hónappal ezelőtt friss diplomás építészként érkeztek a brit fővárosba, sajnos már sosem térhetnek haza Olaszországba – ők is a tűz áldozatává lettek a londoni Grenfell toronyházban.

Gloria, aki mindössze 27 éves volt, nagyon szeretett Londonban élni, rengeteg gyönyörű fotót posztolt új otthonáról a közösségi oldalakon. Barátjával együtt szerencsét próbálni mentek Angliába, és minden jel arra utalt, hogy bejönnek majd a számításaik – egészen addig a végzetes napig, mikor kiütött a tűz.

A szintén 27 éves Marco Gottardi 3:45-kor még felhívta a szüleit, hogy megnyugtassa őket, nincs semmi bajuk, minden rendben van. De sajnos egy negyedórával később már nem ez volt a helyzet.

Marco édesapja így számol be erről az utolsó hívásról a padovai Il Mattino újságnak:

“Négy óra hétkor már azt mondta nekünk, hogy füst lepte el a lakásukat, és vészhelyzet alakult ki náluk. Ekkor megszakadt a vonal, és azóta sem tudtuk őt elérni.”

Gloria Trevisan egy kicsit korábban, már 3:00-kor felhívta a szüleit. Gloria édesapja így emlékszik vissza erre a hívásra:

“Gloria látta, hogy tűz tör fel a lépcsőházból a felső emeletek felé, így már nem mertek lemenni.”

Édesanyjától még el is búcsúzott Gloria, mindent megköszönt neki, amit érte tett. Utolsó mondata az volt, hogy majd a mennyországból vigyáz rá.

A 24 emeletes toronyház 23. emeletén lakott a fiatal pár, így esélyük sem volt már megmenekülni, mikor látták a lángokat. Ennek ellenére mindkét család az utolsó pillanatig azt remélte, hogy talán az eltűntek között majd megtalálják a fiatal szerelmespárt. A tűzeset után két nappal azonban sajnos megjött a bizonyosság is: Gloria és Marco már soha többet nem jöhetnek haza élve.

Forrás: Dailymail