Megoldódhat Amelia Earhart halálának rejtélye – Bizonyító fényképet találtak

Amelia Earhart akkor tűnt el, amikor 1937 júliusának elején Föld körüli útjukon Új-Guinea-ból repültek a Howland-szigetekre. Július elsején indultak neki a 3500 kilométeres útnak, de az óceán felett nyomuk veszett, és azóta senki sem tudja, pontosan mi is történhetett.

A legnépszerűbb teória szerint az üzemanyaguk elfogyott, és az óceánba zuhantak.

Amelia

Igen ám, de találtak egy női holttestet Nikumaroro szigetén, mindenki azt hitte, ott halt éhen, de a testről kiderült, hogy kizárt, hogy Ameliáé lenne. Ugyanezen a szigetén megtalálták a gép egy darabját is, ezért tartja magát az az elmélet, ami szerint az atollon (korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú szigeten) lelték halálukat 500 kilométerre a Howland-szigetektől.

Amelia és Fred

Most azonban úgy tűnik, fényképpel tudják igazolni, hogy Amelia és navigátora túlélték a kényszerleszállást, és a japánok fogságába estek – erről már korábban voltak elméletek, és japán szemtanúk is jelentkeztek, de bizonyíték hiányában nem lehetett mit kezdeni állításukkal.

Az a bizonyos kép

Shawn Henry korábbi FBI ügynök most egy olyan képpel állt elő, amint elméletileg Amelia és Fred láthatók, a gépük egy darabjával Saipan szigetén.

Az ügynök szerint a páros a japánok fogságába került, és ott haltak meg a táborban.

Fred Noonan

Forrás: Boredpanda