Fotók: Ilyen az élet a világ legdrágább iskolájában – Nézd meg, hogy tanulhatna a gyermeked évi 30 millió forintért

Az Institut Le Rosey a világ egyik legpatinásabb, legrégebbi középiskolája, Svájcban található, és az iskolák királyának nevezik. 30 millió forintba kerül egyetlen tanév és a világ minden pontjáról özönlenek az arisztokraták, újgazdagok és sztárok gyerekei.

Egy svájci kisvárosban működik a világ legdrágább bentlakásos iskolája. Az Institut Le Rosey évi 30 milliós tandíjában nincs benne az egyenruha, a tankönyvek és a jegyzetek. Ez a középiskola többe kerül, mint a világ összes elit egyeteme. Az iskolaépület valójában egy kastély, ami 1880 óta egyetlen családhoz tartozik.

Egy téli és egy nyári programmal várják a diákokat. Szabadidejükben a medence mellett napozhatnak, vagy a téli sportokat tanulhatják meg. Reggel nyolctól délután fél négyig vannak óráik, és 30 millió forintba kerül egyetlen év. A képek alapján az az érzésünk támad, hogy nem is egy iskola, hanem egy luxus élménytábor képeit láthatjuk…

A Le Rosey a svájci Rolle-ban található, de a síszezon idejére átköltöznek Gstaadba, és ott tartják meg az órákat – a diákoknak muszáj megtanulni tökéletesen síelni. Hiszen amikor milliárdosok és vállalatvezetők válnak belőlük, akkor a megfelelő sítudás elengedhetetlen lesz számukra.

Hiába a csillagászati összegű tandíj, a felvételi nagyon is szigorú, még dollármilliókkal sem könnyű bekerülni a svájci elitiskolába. Ugyanis a diákoknak maximum 10 százaléka érkezhet ugyanabból az országból, így a jómódú amerikai családok gyerekeinek – hiába vannak gazdag szüleik – nincsenek könnyű dolguk. Cserébe, ha bekerülnek az iskolába, akkor úgy bánnak velük, mint a királyi fenségekkel.

Az iskolában egyébként minden előadás és szeminárium kétnyelvű, és az elméleti órák mellett a diákoknak kötelezőek a sport- és művészeti foglalkozások is. Egy milliárdosnak ma már nem csak okosnak kell lennie, hanem sportosnak és műveltnek is.

Az alpesi ország elitiskoláját egyébként nemcsak azért szeretik az arisztokrata szülők, mert magas az oktatás minősége, hanem azért is, mert itt, a svájci kisvárosban a gyerekek nagy biztonságban lehetnek.

Mornings like these… 🙏 The #MyFamilyJune campers at our Nautical Centre in the #LakeGenevaCampus

A post shared by Le Rosey Camps (@roseycamps) on

With the Graduation Ceremony around the corner, be ready to come and see our rings for yourself.

A post shared by LeRoseyRings (@leroseyrings_official) on

What’s so special about #LeRoseyCamps? This.

A post shared by Le Rosey Camps (@roseycamps) on

The red team at #MyFamilyJuly is so ready to start the #InterteamGames 🔥❤️💥

A post shared by Le Rosey Camps (@roseycamps) on

Forrás: Brightside  | Nlcafe.hu