Egy fiatal srác fotóival bizonyítja, hogy a könyvek mindig egy másik világba repítik az olvasót

Jakub Pavlovsky gyerekkorában sajnos nem fogadta meg édesanyja tanácsát, hogy minél több könyvet olvasson el. De ami késik, nem múlik: felnőtt korában egy barátnője hatására valódi könyvmollyá vált.

A 24 éves cseh fiú közben annyira megszerette a könyvolvasást, hogy mindenhová visz magával legalább egy könyvet – no meg persze egy fényképezőgépet is, amivel azt a rengeteg könyvolvasós fotót csináltatja magáról.

Jacub elkezdett blogot írni a könyvekről, filmeket tesz fel a Youtube-ra és az Instagramon is rengeteg fotója van fenn, miközben szinte az egész élete a könyvekről szól.

A nationalist will say that “it can’t happen here,” which is the first step toward disaster. A patriot says that “it could happen here, but that we will stop it.” – Timothy Snyder | #bookscalling 📖 | Americký historik Timothy Snyder nabízí ve své knize Tyranie konkrétní rady a tipy, jak se chovat, abychom v současném světě uchránili demokracii. Čerpá přitom z dějin 20. století. V knize jsou ale také stručné lekce dějepisu, takže se určitě i něco přiučíte (to byl třeba můj případ). Autor několikrát zmiňuje Václava Havla, což mě velmi potěšilo. Myslím, že by se tahle kniha měla stát povinnou četbou na středních školách. Já po ní jistě ještě sáhnu. | 📸 @petan_m

A post shared by BOOK’S CALLING (@bookscalling) on

Jacub példája azt is bizonyítja, hogy a könyvek igenis időtállóak, és hogy a fiatalok is imádnak olvasni.

A fotói segítségével Jacub azt is bebizonyítja, hogy az olvasás segítségével mindig egy másik világba varázsoljuk el magunkat, hiszen fotóin elnézve egyértelműen látszik, hogy Jacub csak fizikailag van jelen a helyszíneken, lélekben messzi tájakon jár, ahová a könyvei repítették el őt.

Nézd meg te is szebbnél szebb könyvmolyos fotóit, melyeken hiába járt a világ legkülönbözőbb sarkaiban Jacub, ha mindeközben végig a könyve lapjain utazgatott!

#ThrowbackThursday to November 2014 😄 | #bookscalling 📖

A post shared by BOOK’S CALLING (@bookscalling) on

Forrás: 3nz.it, Instagram