Új találmány: az álmos autóvezetők elektrosokkot kapnak

A Wearable Steer (Viselhető kormány) névre keresztelt, karórára hasonlító kütyü segítségével garantáltan nem alszanak el az autóvezetők egy-egy éjszakai utazás során.

A csuklón viselt szerkentyű a sofőr pulzusát mérve érzékeli, hogy a jármű vezetője elálmosodott, és először még csak fényjelzéssel, valamint vibrálással jelez az autóvezetőnek, de ha ez sem segít, akkor elektrosokkal ébreszti fel a vezetőt, aki ezt követően remélhetőleg félreáll az autóval, hogy kipihenje magát.

Az innovatív találmányt július közepén tették fel a Kickstarter oldalára, ahol egyhamar összegyűlt rá a kitűzött, 5000 eurós összeg (kb. 1,5 millió Ft). A termék gyártását támogatók jelenleg még 99 euróért (kb. 30 ezer Ft) is lefoglalhatják maguknak a modern készüléket, ami azonban már 199 euróba (kb. 60 ezer Ft) fog kerülni az értékesítőknél.

A termék gyártását szeptemberben kezdik el, és novemberben már egész biztosan ki tudják szállítani az első legyártott kütyüket. Elektrosokkos kütyüvel vagy kütyü nélkül, mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

Forrás: Futurezone.at